Avem plăcerea de a vă invita să participați la conferința de închidere a proiectului EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație, organizată de către Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare.

Invitație la conferința de închidere a proiectului EDURIGHTS4GIRLS - Acces egal la educație

Invitație la conferința de închidere a proiectului EDURIGHTS4GIRLS - Acces egal la educație

Invitație la conferința de închidere a proiectului EDURIGHTS4GIRLS - Acces egal la educație

Evenimentul va avea loc joi, 23 Februarie 2023, începând cu ora 10:00, în Sala de festivități a Colegiului Tehnic Petru Mușat din Suceava și are drept obiectiv abordarea temelor privind egalitatea de gen, nediscriminarea, stereotipurile și violența de gen în educație în vederea accesului și dreptului egal la educație.

La eveniment vor participa reprezentanți ai partenerilor de proiect, directorii și consilierii școlari ai celor 15 licee implicate în proiect din județele Neamț și Suceava, parteneri media.

Evenimentul va fi transmis online pe canalul de YOUTUBE al proiectului.

Participarea dumneavoastră fi posibilă și prin intermediul aplicației ZOOM, cu următoarele detalii de conectare (confidențiale): CONFERINȚĂ FINAL PROIECT. Vă rugăm să folosiți acest link doar în ziua și la ora de desfășurare a Conferinței.

Evenimentul va fi deschis de către Maria Teodoreanu, Președinte ASSED, Dana Jigman, Manager de proiect, Asociația GO-AHEAD, reprezentant al partenerului de proiect Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

În cadrul evenimentului va avea loc și o sesiune deschisă de discuții despre acțiunile realizate în cadrul proiectului pe partea de egalitate de gen, nediscriminare, violență de gen, moderată de către Rodica Corina Andrei, Sociolog, Asociația GO-AHEAD.

De asemenea, ne-am bucura să aflăm feedback-ul dumneavoastră cu privire la implementarea proiectului.

Concluziile și mesajul de încheiere vor aparține Președintelui Asociație Școlare Sucevene pentru Educație și Dezvoltare (ASSED), Maria Teodoreanu.

Proiectul este derulat de către Asociația GO-AHEAD, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și cu Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului, în special a celor legate de problematica de gen și accesul/ dreptul la educație prin măsuri specifice de dezvoltare personală, consiliere, terapie de care beneficiază cel puțin 480 de eleve și 210 cadre didactice din 15 unități de învățământ din județele Neamț și Suceava, precum și acțiuni extinse de conștientizare, monitorizare, advocacy de care beneficiază peste 2000 de persoane – elevi, părinți, profesori, actori din comunitățile vizate.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați eeagrants.ro.

În speranţa că veţi fi alături de noi la acest eveniment, pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactați la e-mail: teodoreanum@yahoo.com, telefon +4 0722 706 453. Persoană de contact pentru detalii este prof. dr. Maria TEODOREANU.

Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră la eveniment până la data de 20.02.2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *