Unire-n cuget și-n simțiri!

Unire-n cuget și-n simțiri!

Miercuri, 5 Februarie 2020, în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava am marcat printr-un program artistic împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment radical în procesul deschiderii naţiunii române către modernitate. Activitatea s-a desfășurat la Teatrul Municipal Matei Vişniec din Suceava, miercuri, 5 Februarie 2020.

Unire-n cuget și-n simțiri!

În spectacolul artistic intitulat Unire-n cuget și-n simțiri! au evoluat elevi ai Colegiului Economic Dimitrie Cantemir din Suceava, Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare din Cajvana și Colegiului Tehnic Petru Muşat din Suceava.

Unire-n cuget și-n simțiri!

Unire-n cuget și-n simțiri!

Colegiul Economic Dimitrie Cantemir din Suceava a pregătit un moment artistic folcloric interpretat de trupa EcoFolclor, coordonată de Mihaela Beșa şi Adriana Busuioc. În program, piese Foaie verde busuioc, Hai la hora mare, Așa ca la noi mai rar și dansuri populare din Bucovina.

Gânduri despre Unire au fost exprimate și de membrii Ansamblului Folcloric Stejarul al Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare din Cajvana prin realizarea unui moment folcloric; de asemenea, artistul Gheorghe Știrbu a interpretat două melodii populare.

Actul de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern a fost reflectat de prezentarea elevilor Colegiului Tehnic Petru Muşat din Suceava. Aceștia au readus din negura istoriei portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza prin realizarea unei scenete – Ocaua lui Cuza. Momentul artistic folcloric interpretat de grupul Româncuțele a fost acompaniat de profesioniștii Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava. Momentele au fost coordonate de Luminița Vatamaniuc, Elena Stănescu și Gabriela Daniliuc.

Unire-n cuget și-n simțiri!

Timp de o oră artiștii Ansamblului Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu din Suceava au încântat audienţa cu folclor autentic, din toate zonele ţării.

Publicul spectator a inclus elevi, cadre didactice și părinți din școlile membre ASSED – Colegiul Economic Dimitrie Cantemir din Suceava, Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare din Cajvana, Colegiul Tehnic Petru Muşat din Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava, Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului și Liceul Tehnologic Vasile Cocea din Moldovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *