EDURIGHTS4GIRLS - Acces egal la educație, proiect dedicat tinerelor din județele Neamț și Suceava

EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație, proiect dedicat tinerelor din județele Neamț și Suceava

Asociația GO-AHEAD București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, a lansat pe data de 1 Martie 2021 proiectul EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație.

EDURIGHTS4GIRLS - Acces egal la educație, proiect dedicat tinerelor din județele Neamț și Suceava

Proiectul urmărește o schimbare de perspectivă în zona educațională, prin programe de dezvoltare personală a tinerelor din județele Neamț și Suceava, o schimbare cu impact pe termen mediu în vederea creșterii stimei de sine și combaterii stereotipurilor de gen în rândul celor care finalizează școala, iar pe termen lung, ameliorarea acestor probleme la nivelul societății din România.

Din punct de vedere statistic, România este pe primul loc în Uniunea Europeană ca număr de nașteri în rândul adolescentelor. De aceea, obiectivul principal al proiectului este creșterea capacității nivelului de conștientizare și aplicare a drepturilor omului, în special a celor legate de problematica de gen și accesul / dreptul la educație prin măsuri specifice.

Cel puțin 480 de eleve și 210 cadre didactice din 14 unități de învățământ din județele Neamț și Suceava beneficiază de sesiuni de dezvoltare personală, consiliere, terapie. Mai mult, peste 2.000 de persoane, printre care elevi, părinți, profesori, actori din comunitățile vizate beneficiază de acțiuni extinse de conștientizare, monitorizare și advocacy.

Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, având o valoare totală de 248.853,72 Euro.

Proiectul este derulat de Asociația GO-AHEAD București, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și ASSED – Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Detalii puteți găsi accesând eeagrants.org.


Articol apărut pe website-ul stirilevivafm.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *